Het huidige sponsorprogramma
In januari krijgen alle sponsoren per e-mail het verzoek om voor het nieuwe jaar de financiële bijdrage van € 60,- per kind te voldoen. Eventueel in 12 maandelijkse termijnen van € 5,-
Sponsoren kunnen via e-mail rechtstreeks bij Gijsbertha terecht met vragen over hun hun sponsorkind(-eren). Rond februari stuurt Gijsbertha aan alle sponsoren nieuwe informatie/rapporten over de sponsorkinderen. Het gebeurt op dit tijdstip, omdat in Namibië dan het nieuwe schooljaar begint. De eindrapporten zijn dan.

Uitbreiding sponsorprogramma
In hun wekelijkse rondgang door Epako signaleren Jac-Louis en Gijsbertha welke kinderen niet naar school gaan en hoe hun levensomstandigheden zijn. Op grond van deze bevindingen beslissen zij of deze kinderen in aanmerking komen voor financiële adoptie.
De namen van deze kinderen komen op de lijst ‘te adopteren sponsorkinderen’. Nieuwe sponsoren die zich bij ons aanmelden, kunnen op deze manier op korte termijn aan een sponsorkind geholpen worden. Momenteel (februari 2017) staan er 44 kinderen op bovengenoemde lijst.

Communicatie tussen sponsoren en sponsorkinderen
Via e-mail sponsoren meer informatie geven over de manier waarop er contact kan komen tussen hen en hun sponsorkinderen. Hierin willen we ook wijzen op het belang van deze communicatie. Het is voor de kinderen zeer belangrijk dat mensen in een ver land belangstelling in hen hebben. Ze worden er door gemotiveerd om goed hun best te doen op school.
De communicatie naar de sponsorkinderen kan via e-mail en post.
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij poststukken kan gebruik gemaakt worden van het postadres van Jac-Louis en Gijsbertha.
(Fam. J.L.S van Rooyen, P.O. Box 484, Gobabis, Namibia). Jac-Louis en Gijsbertha bezorgen de post en printen de e-mails en bezorgen die eveneens.
Zij zullen de sponsorkinderen stimuleren om te reageren op brieven die ze krijgen. Ook deze communicatie zal weer via hen verlopen.

Nieuwe mogelijkheden financiële ondersteuning Jac-Louis en Gijsbertha
Jac-Louis en Gijsbertha wonen sinds oktober 2016 permanent in Gobabis. Voor deze periode kregen ze een bijdrage in de onkosten van 10% van het ontvangen sponsorgeld voor het werk dat ze voor de sponsorkinderen deden en voor de reiskosten.
Nu ze in Gobabis wonen en ze bijna al hun tijd aan het welzijn van de Epakokinderen geven, is er een nieuwe situatie ontstaan. Wij willen als bestuur hierop inspelen en middelen zien te vinden waardoor zij een grotere vergoeding kunnen krijgen.