Juli nieuws

Eigenlijk is het al te lang geleden dat we hebben geschreven maar soms lukt het gewoon niet om iets op papier te zetten. Geen bericht is goed bericht.

                                                   Ons vier

Ons 4
Met ons vier van Rooyens gaat het goed, gezond en gelukkig. Adam en Zoë worden snel groot en zijn brengen zoveel vreugde in ons leven. Adam praat al hoe duidelijker én steeds meer. Erg leuk en bijzonder om zijn ontwikkeling mee te maken. Zoë haar eerste twee tandjes zijn zichtbaar en zij eet al lekker allerlei groente en vruchten. Ze deelt dit met liefde met haar broer Adam want hij geniet ook nog van die gepureerde hapjes. Adam: ‘Mama, my ook eet!’ :)
Adam en Zoë dragen sinds half mei onze achternaam, wat betekent de adoptie is officieel rond! Wij zijn erg dankbaar dat dit proces zo voorspoedig is verlopen. Wij wachten huidiglijk op hun Namibische paspoort maar dat komt waarschijnlijk pas in oktober want er zijn in Namibië geen paspoorten beschikbaar...Gelukkig hebben we geen tickets geboekt ;).

‘Met ons twee groot mense’ op z’n Afrikaans gezegd, gaat het goed. We hebben wel een pittige tijd achter de rug waarin vooral ik (Gijsbertha) op mijn tenen heb gelopen maar die tijd is ook voorbij. We zijn dankbaar voor genade van Boven want anders weet ik niet hoe je staande kunt blijven.

A

Z

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lighthouse
Op het moment dat we de brief schrijven hebben we sinds andere halve week geen Lighthouse kinderen meer in huis en zijn we na 8 maanden alleen met onze eigen kinderen. Het is heel bijzonder om als gezin alleen te zijn en dat genieten we terdege. In de vorige brieven hebben we geschreven over het meisje van 17 jaar en haar baby dochtertje Nadia. Onze plannen voor haar toekomst hebben een onverwachtste draai gekregen en zij is in vrede naar het huis van haar moeder gegaan waar ze nu woont. Het gaat goed met haar en zij is ijverig met haar schoolwerk, overdag neemt Johanna (de vrouw die ons in huis helpt) Nadia mee naar ons toe en zorgt voor Nadia terwijl ze bij ons is. Wij zijn dankbaar voor de manier waarop alles verloopt.

Sinds deze week zorgen we overdag voor een jongetje van 5 jaar met als doel om hem te stimuleren in zijn ontwikkeling. Hij heeft extra aandacht nodig voordat hij volgend jaar naar school toe gaat en om te voorkomen dat hij met een achterstand bij de school begint, is hij nu door de weeks bij ons. We kijken uit naar deze nieuwe uitdaging.

Maria GoH

                                                                                          

Groep van Hoop
Juffrouw Maria heeft in mei een babytje gekregen en zij komt sinds een week alweer naar het werk toe, haar dochtertje gaat gezellig mee :). Maria geniet het om weer terug te zijn bij ‘haar kinderen’. De Groep van Hoop kinderen zijn enthousiast en gretig om ondanks de kou elke dag te komen.

 

 

 

 

Winter
Elk jaar is het weer ongelofelijk hoe mensen hun kindje in het ziekenhuis kunnen achterlaten zonder warme kleren...wat zijn wij dankbaar voor de vuilniszakken met kleren die met regelmaat bij ons worden achter gelaten. Die kleren zijn goud waard, vooral tijdens de winterdagen.

Hospitaal 2 

Sponsorkinderen
Onze sponsorkinderen houden ons goed bezig. We komen voor allerlei verrassingen te staan: Kinderen die weglopen van school, kinderen die de schoolbus na de vakantie ‘missen’, kinderen die hun schoenen na een maand al weer kwijt zijn, kinderen die naar een spraaktherapeut toe moeten, kinderen die een ergotherapeut moeten bezoeken en ga zo maar door. Veel van de verzorgers/ouders hebben ons telefoon nummer dus wanneer er een moeilijke situatie is, worden wij benaderd. Het is fijn om een rol te kunnen spelen in de levens van deze kinderen.

Eind juli verwachten we twee jonge mensen die voor twee weken vrijwilligerswerk komen doen, begin august een jongeman en eind augustus mijn zusje Gera. Zij hoopt dan voor 3 maanden bij ons te zijn. Wij kijken uit naar wat meer Nederlandse invloeden en natuurlijk de hagelslag :)!

Een warme wintergroet van ons uit Gobabis,
Jac-Louis, Gijsbertha
Adam & Zoë