April nieuws

Na een lange stilte zitten we er weer klaar voor om een berichtje aan onze familie, vrienden, collega's en trouwe ondersteuners te schrijven.
Dit keer met minder tekst en meer foto's :).

                    Ons almal                               Ons 4

 

 

 

 

 

 

 

Eind maart hebben we een paar dagen van de koelte in Swakopmund genoten. Onze vriendin Maartje was op bezoek en zij wilde graag iets meer van Namibië zien en zo mochten we toergids spelen :). Zo'n 'wegbreek' helpt ons om weer verder te kunnen gaan met al het werk in Gobabis want ja, wij zijn ook maar normale mensen met gevoelens en soms is het best veel.
Even afstand doen en tot rust komen kan gelukkig van tijd tot tijd!

                                                                         Nadia

8 april is Nadia Christelle geboren, zij is het dochtertje van het meisje wat sinds november 2018 bij ons woont. Gezien haar traumatische verleden en familie omstandigheden zullen zij en haar dochtertje bij ons blijven wonen. Op deze manier is Adam grote broer van twee kleine zusjes en hebben wij een grote dochter van 17 jaar en nu drie kleintjes onder onze hoede. Een grote verantwoordelijkheid en tegelijk ontvangen we ook zoveel vreugde!
Gredulla wil erg graag verpleegster worden dus zij kijkt ernaar uit om haar school af te ronden zodat zij kan gaan studeren. Zij zit nu in graad 9 dus heeft nog een lange weg te gaan, maar, waar een wil is, is een weg!                                                                                           Straatkinderen met eten

GoH 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groep van Hoop
Bij de bibliotheek van Gobabis komt er elke ochtend een vrolijke groep kinderen bij mekaar. Juf Maria is het jaar met een groep van 19 kinderen begonnen maar gelukkig zijn er 12 kinderen gelijk naar graad 1 toe gegaan waardoor er nu nog maar 7 kinderen zijn. Hierdoor kan zij meer individuele aandacht geven en dat is hard nodig, hun achterstand is groot.
Op de bovenste foto staat Juf Maria met een groepje kinderen die niet naar de bibliotheek toe komen maar deel nemen aan een ander programma. Wij krijgen regelmatig geschenken o.a. in de vorm van eten en dit keer waren deze kinderen de gelukkige. Juf Maria heeft ook goed contact met deze kinderen.                                                                                                

Daniel 1

Daniel 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Daniel, onze dappere vriend
Dankzij financiele ondersteuning voor Daniel wordt er al een aantal maanden actief gewerkt om hem te leren lopen. Sinds twee weken heeft hij een gips voetje waarna er een voet en been spalk gemaakt zal worden zodat zijn been in de rechte houding kan gaan groeien. Elke week krijgt Daniel therapie en ookal kan hij niet praten, zijn gezicht spreekt boekdelen. Soms is het een beetje pijnlijk om al die oefeningen te doen maar meestal krijgen we toch een glimlach :).
Wij zijn erg dankbaar voor de financiele ondersteuning zodat we op deze manier ook een verschil kunnen maken in zijn leven. En op deze manier is er hoop, ook voor Daniel en zijn familie!

 

 

 

 

 

Dit baby'tje kwam begin februari bij ons nadat zijn moeder drie dagen na zijn geboorte was overleden. Na drie weken bij ons te zijn geweest, was zijn oma gereed om zelf voor hem te gaan zorgen en daar groeit hij nu op als een gezond mannetje.

Wij proberen de kinderen die bij ons hebben gewoond regelmatig te bezoeken om zo hun nieuwe gezin te bemoedigen, ondersteunen en tegelijk ook het kindje in de gaten te houden. Elk kind krijgt toch een speciaal plekje in ons hart. Regelmatig krijgen we de vraag hoe we alles kunnen doen, het werk thuis en buitenshuis.
De foto rechtsboven verraadt ons, we hebben doordeweeks een fantastische hulp (de vrouw rechts) zodat Gijsbertha aandacht kan geven aan onze eigen kinderen en ook buitenshuis nog werk kan doen. Johanna maakt ons huis schoon, past op de extra kinderen, kookt regelmatig en is onze rechterhand waar nodig. Zij is gretig om te werken en geniet van de uitdagingen in ons huis :). Wij zijn haar erg dankbaar!

 

 

 

 

 

Soms dan wensen wij dat we ook gewoon onder een boom kunnen zitten en niks doen...
De momentjes dat wij even deel mogen zijn van zo'n 'zitterij' onder een boom, zijn zo fijn!
De waarde van bij elkaar zijn, tijd te hebben voor stilte en rust wordt dan steeds meer gewaardeerd.
Misschien dat we straks even onder onze eigen boom gaan zitten... :)

Wij waarderen elke vorm van ondersteuning enorm en zeggen daarvoor hartelijk dank!
Wij kijken er naar uit om iets van jullie te horen!
Liefs van ons uit Gobabis,
Jac-Louis & Gijsbertha
Adam & Zoë
Gredulla & Nadia