Stroopwafelproject
16 november 2019

Logo Stroopwafels

Deze zomer bakte Gijsbertha haar eerste ‘Doortjes eigengemaakte Nederlandse stroopwafels’. Veel denkwerk en geregel ging eraan vooraf. Er werd een bedrijfsplan geschreven. Een stroopwafelmachine werd aangeschaft, een ontwerp voor de verpakking werd gemaakt, afnemers werden gezocht en nog vele dingen meer.

Zo worden nu – 16 november – ongeveer 90 pakjes stroopwafels per week gebakken.

Onze droom
Het is onze droom dat de Light for the Children projecten geheel financieel zelfstandig worden en werkgelegenheid gaan bieden aan de plaatselijke bevolking. Door middel van nieuwe projecten, zoals dit stroopwafelproject dat in onze droom uitgroeit tot een echte stroopwafelbakkerij, krijgen vele mensen een goede werkplek en de benodigde inkomsten; daarnaast verkrijgt de Namibische organisatie een eigen inkomstenbron, zodat deze niet meer afhankelijk is van sponsoring.

We werken verder
De garage wordt op dit moment ingericht als nieuwe bakruimte, een tweede bakster is inmiddels aangenomen en ondertussen worden de stroopwafels nog steeds gebakken op de kleine bakmachine. Een tweede bakmachine zal de productie flink omhoog kunnen brengen. De kosten van zo'n groter apparaat zijn echter hoog (€1400,=). Daarbij komen nog de benodigde extra accessoires. De totale inrichtingskosten, inclusief de verbouwing van de garage zijn € 5.000,= 

Crowdfunding
Een crowdfunding is gestart. Zie link

Rechtstreeks doneren
Rechtstreeks doneren is ook mogelijk. Via onderstaande doneerknop komt u op onze doneerpagina. Als u besluit dit nieuwe project te steunen willen wij u alvast hartelijk bedanken. Wilt u dan bij 'Beschrijving' het doel 'Stroopwafelproject' vermelden? Op deze manier is uw geld voor dit doel gelabeld.

Doneren

 Pakje stroopwafels