Februari nieuws

Misschien een beetje laat maar onze wens is; voorspoed voor de overige 11 maanden van het jaar 2019.

26 december hebben wij met zoveel blijdschap en dankbaarheid de tweede verjaardag van Adam gevierd. Wat een vreugde was het om hem zo blij en enthousiast te zien! Wat zijn wij dankbaar met hem in ons leven!

                                                      

 

 

 

 

 

 

 

De dag na Adam z’n verjaardag werden wij ’s avonds verrast door de politie die een premature meisje kwam brengen. 8 dagen oud en verwaarloosd door de biologische moeder... doordat zij zo klein was 1.7kg zijn wij eerst naar het ziekenhuis gereden om te laten kijken of dat zij gezond genoeg was om onder ons dak te verblijven of dat ze moest worden opgenomen. Na een aantal onderzoekjes kregen wij haar weer mee naar huis tot groot plezier van Adam. En toen begon mijn werk... flesjes geven, boertjes uitwrijven, Adam in de gaten houden of hij haar niet fijn knuffelt met al zijn liefde en zo zijn we inmiddels al weer meer dan een maand druk met haar.

Inmiddels hebben wij leiding en vrede van Boven ontvangen om voor Zoë Grace te adopteren. Wij hopen in de aankomende maand haar en ook Adam zijn adoptie papieren te ontvangen. Willen jullie mee bidden voor een voorspoedig proces?

En dan zijn wij ook nog twee personen die tussen alle behoefte van de kinderen door elkaar aandacht proberen te geven :). Dit betekent dat wij soms nadat alle kinderen op bed liggen om 21.00 samen ons eten genieten of dat wij tot laat blijven praten over alles wat er in ons huis aan de gang is maar ook buitenshuis onze aandacht vraagt. Het goede nieuws is: wij zijn nog steeds gelukkig getrouwd en genieten ervan om samen te werken!
Wij genieten van ons werk en ondanks alle uitdagingen hebben wij vrede met zo’n uitdagend en wisselvallig huis omdat wij weten dat dit is wat onze Vader van ons vraagt om te doen.

                                                                        

In de komende periode zal ik mijzelf als maatschappelijk werker in Namibie registreren. Zodra ik geregistreerd ben, zal dit ons werk makkelijker maken omdat wij dan veel meer zonder de tussenkomst van de plaatselijke maatschappelijk werker kunnen doen. Wij kijken uit naar die nieuwe fase.
Jac-Louis heeft al voor lang een droom om Internationale Ontwikkeling te studeren en op aanmoediging van oom Henk is Jac-Louis nou in het proces om zich in te schrijven voor deze master. Hij kan in mei of in augustus met deze master beginnen, dat hangt af van hoe snel er een borg voor de studiekosten gevonden is. Een interesante nieuwe ontwikkeling.

Lighthouse
Het jaar 2018 hebben wij in het Lighthouse op een hoogte en drukte punt afgesloten. De dagen voor kerst kregen wij een meisje van 2 jaar in huis maar zij kon gelukkig al snel in een pleeggezin geplaatst worden. Wij zien haar nog met regelmaat en wat is het fijn om te zien hoe snel zij aansterkt en inmiddels ook kan lopen. Dit kon zij niet ivm ernstige ondervoeding.

De tijd dat het 8jarige jongentje met brandwonden bij ons was, zit er ook alweer op. Hij was de afgelopen twee weken weer in het ziekenhuis omdat hij huistransplantatie zou krijgen maar inmiddels hebben de dokters besloten dat het niet nodig is. Na twee weken onnodig in het ziekenhuis liggen wachten op de huidtransplantatie is hij weer terug bij zijn familie. Gelukkig genezen zijn wonden goed.

Ons oudste Lighthouse meisje (17 jaar) is vol hoop en moed voor haar toekomst. Zij krijgt huiswerkbegeleiding in wiskunde en inmiddels vind ze wiskunde leuk omdat ze het begint te begrijpen :). Heel fijn om haar leergierigheid te zien en iedereen in huis geniet haar aanwezigheid. Adam weet al goed hoe om zijn grote ‘zus’ bij hem op de grond, tussen al zijn speelgoed te krijgen.

Op een steen of een stuk hout, zit hij met zijn mager lijfje voor het huisje, grote oogjes en altijd een glimlach op zijn gezicht....zo won deze 11 jarige jongen ons hart. Toen hij 6 weken terug in het ziekenhuis werd opgenomen met een gewicht van 12 kilo, ver gevorderde tuberculosis en ernstige ondervoeding vroegen wij ons af of hij het zou overleven... wat een dankbaarheid weereens dat we een God van wonderwerken dienen! Deze jongen is in zoverre gezond dat hij bij ons kan wonen en kan aansterken totdat we een pleeggezin voor hem hebben gevonden. Nog een groot gebedsverzoek dus.

                 

                                                                         

Sponsor kinderen
Januari is voor ons zoals een grote berg die onmogelijk lijkt om te beklimmen. Het is genade dat we de maand achter ons kunnen laten en met zoveel dankbaarheid kunnen zeggen dat alle sponsorkinderen (56 in totaal) terug zijn op school. Elk kind heeft zijn of haar uniform en schoolspullen gekregen en is inmiddels het jaar 2019 goed begonnen. De kinderen van de Groep van Hoop van 2018 zitten ook allemaal op school en hebben ook een sponsor gekregen. Heel erg bedankt voor alle samenwerking! Het is zo bemoedigend om het werk samen te kunnen doen!

                                                                                                    

Groep van Hoop 2019
En ja, inmiddels is de nieuwe Groep van Hoop ook al weer begonnen. Juf Maria is weereens bereid om ook dit jaar de nieuwe kinderen te begeleiden en te leren. Wij kijken uit na het nieuwe jaar met zoveel nieuwe mogelijkheden maar we voelen ons tegelijk ook zo onkundig en afhankelijk van Boven. Er is zoveel wijsheid nodig om al die dagelijkse besluiten te kunnen maken. Bedankt voor elkeen die mee denkt, werkt en bidt!

Liefde van ons vanuit het Lighthouse

Jac-Louis, Gijsbertha
Adam en Zoë