Klein geschenk, grote dankbaarheid
Juni nieuws

Hij zit weer in het zand en heeft de auto aan horen komen, hij draait z’n gezicht naar ons toe en wij krijgen een grote grijns, hij wenkt dat we moeten komen.
We schudden zijn uitgestoken hand en proberen te begrijpen wat hij in gebaren probeert te zeggen. Wij vertellen dat we een stoel voor hem hebben. Hij weet niet hoe om te reageren en draait al zittend, rondjes in het zand. Jac-Louis haalt het autostoeltje en tilt hem erin. Een nog grotere grijns en opgestoken duim zijn het gevolg.
Daniel, 10 jaar oud hoeft niet meer in het zand te zitten maar heeft zijn eigen troontje :)!

Wat een vreugde om dit wat wij voor de gemeenschap krijgen te kunnen doorgeven! Dan is daar de sms, zo dankbaar en zo blij wat deze oma is omdat haar kleinzoon van 3 jaar oud vanavond warm kan gaan slapen. Warme en schone kleertjes voor de winter voor Reinald. Zo iets kleins voor ons, zo iets groots voor hen!
Of die kool die ik in tweeën kon snijden en beide vrouwen een halve kool kon geven.
Of dat warme truitje voor dat kleine meisje.
Of die schoentjes...
Heerlijk zulke momenten! Momenten waarop wij ons weer zo klein voelen en ook zo dankbaar voor de geschenken die wij voor de gemeenschap ontvangen en kunnen uitdelen aan hen die het zo hard nodig hebben.

Sponsorkinderen
Alle sponsorkinderen zijn weer voorzien met de nodige schoolmaterialen voor het tweede termijn. Heel erg bedankt voor alle bijdragen! Het is altijd een hele klus om iedereen weer te bezoeken, de spullen voor elk kind te kopen en het dan te gaan geven. Maar dit jaar hadden wij hulp van mijn zusje Geertje en Johanna de vrouw die ons in huis helpt. Wat een enorm verschil heeft dat gemaakt! Heerlijk hoe zoveel handen ons werk lichter kunnen maken. We hadden na zulke dagen nog energie over :).

Ons huidige huurhuis staat te koop!
Hebt u mogelijk interesse om te investeren in dit mooie project? Of weet u mensen of instanties die hierin iets voor ons zouden kunnen betekenen?

Wij horen het graag! Bent u geen investeerder en wilt u toch bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het Lighthouse ...?

https://www.lightforthechildren.nl/help-mee/doneren

Hendrieth
Hendrieth is inmiddels al een aantal maanden bij ons in huis en wordt gemist als ze een paar dagen bij haar moeder is. Zodra Adam haar dan weer ziet, krijgt ze een dikke knuffel :). Zij is een gezellig dametje in ons gezin! Wij zijn erg dankbaar dat ze inmiddels plek heeft gekregen in een betere school. Nu doen we serieus huiswerk en missen de hulp van Geertje erg!
Zij heeft ons verwent met alle hulp!

Groep van Hoop
Elke dag komen de kinderen naar de bibliotheek toe voor onderwijs. Juffrouw Maria geeft hen les en op dinsdag krijgt zij hulp van een vrouw en haar dochter, zij brengen een warme maaltijd zodat de kinderen tenminste 1x in de week vlees krijgen. De andere dagen eten ze fruit en droog brood. Nadat ons potje met geld voor de groep van Hoop was opgedroogd, hebben we een oproep geplaatst op facebook en zijn erg dankbaar en blij met de nieuwe sponsor die elke maand deze groep kinderen van eten wil voorzien. Nu kunnen we zelfs beleg op hun brood smeren :)!
Zo zijn we elke keer weer bewust van de te korten maar komt er een oplossing van Boven! En beleven wij steeds weer dat Hij zorgt voor ons dagelijks brood, niet ver vooruit, maar steeds voor elke dag iets om te eten!

Loof de Heere, want Hij is goed, want Zijn goedertierenheid is voor eeuwig!Psalm 118:1

Bezoek
Momenteel logeert Jac-Louis z'n oudste zusje (12 jaar) bij ons en volgende week hoopt mijn jongste zusje Lydia te komen samen met een Engelse vriendin. Wij kijken daar erg naar uit want bezoek van ver is altijd welkom :)!
Nadat mijn zusje is vertrokken, kunnen wij de dagen gaan aftellen want dan hopen wij ook kort daarna voor een maand naar Nederland te vliegen.
Wat kijken wij daar naaruit! Twee jaar is dan toch best lang!

Maar voor die tijd hopen we tenminste nog weer iets van ons zelf te laten horen!
Bedankt voor jullie betrokkenheid, ondersteuning en gebeden! Het werk is veel en moeilijk en we hebben jullie hulp nodig om alles te kunnen doen.
We zijn dankbaar voor de handen die onze armen alreeds oplichten!

Vrede en liefde van ons uit Gobabis
Jac-Louis, Gijsbertha en Adam